Soorten rekeningen - Spaarrekeningen & betaalrekeningen

Als je al even hebt rondgekeken op onze website heb je al wel gezien dat er vele soorten bankrekeningen zijn. Al deze verschillende soorten rekeningen hebben we voor je op een rijtje gezet met een zo uitgebreid mogelijke uitleg erbij. Op die manier raak je een beetje vertrouwd met de verschillen tussen de diverse spaarrekeningen, betaalrekeningen en deposito's. Je kunt natuurlijk ook direct een spaarrekening openen.

Soorten bankrekeningen (spaarrekeningen en betaalrekeningen)

Grofweg kunnen we stellen dat er rekeningen zijn in twee categorieén; betaalrekeningen en spaarrekeningen. We hebben hierover ook een speciale pagina over verschillen tussen betaalrekeningen en spaarrekeningen. Verder zijn er nog wat meer specifieke soorten rekeningen, maar daarover lees je hieronder meer.

Betaalrekening

Hoewel deze website zich voornamelijk richt op spaarrekeningen zullen we toch ook deze categorie behandelen. Met een betaalrekening kun je, zoals de naam al aangeeft, betalingen doen naar andere rekeningen. Doorgaans gaat dit niet met een spaarrekening. Een nadeel van een betaalrekening is de lagere rente die je er krijgt. Soms krijg je zelfs 0% rente op een betaalrekening, al is dit tegenwoordig wel een zeldzaamheid.

Spaarrekening

De belangrijkste categorie, hierover gaat immers deze website. Een spaarrekening levert je een hoge rente op, in ruil daarvoor moet je je geld wel een tijdje laten staan. Des te langer je het geld vastzet op een spaarrekening, des te hogere rente zal je krijgen.

Internetrekening

Veel banken bieden vandaag de dag speciale internetrekeningen aan. Zo'n internetrekening is in feite ook gewoon een betaal- of spaarrekening, maar met het grote verschil dat je (bijna) alles via internet kunt beheren.

Paypal rekening

Een Paypal rekening is wel een heel bijzonder geval. Paypal is namelijk een online betaaldienst. Je Paypal rekening kun je gemakkelijk koppelen aan je standaard bankrekening (betaalrekening) of aan een creditcard. Op die manier kun je dan via internet gemakkelijk geld betalen bij webshops en dergelijke. Ook aankopen via bekende sites als Marktplaats en eBay kunnen in veel gevallen afgerekend worden met Paypal. Daarnaast geeft Paypal je extra bescherming, zowel aan koper als verkoper.